Prosessoidun lihan ja paksusuolisyövän riskilaskuri

Prosessoidun lihan ja paksusuolisyövän riskiarvio perustuu laajoihin väestötason tutkimuksiin, ja laskurin laskelmat pohjautuvat Maailman terveysjärjestön (WHO) arvioihin. WHO:n mukaan 50 gramman päivittäinen lisäys prosessoidun lihan kulutuksessa kasvattaa suolistosyövän riskiä noin 18 %. Laskurin tulokset ovat teoreettisia eivätkä korvaa yksilöllistä terveysneuvontaa.

Paksusuolisyövän riskilaskuri

Paksusuolisyövän riskilaskuri

Syötä lisätyn prosessoidun lihan määrä (g/viikko) ja valitse sukupuoli sekä ikäryhmä nähdäksesi riskien muutokset. Leikkelepaketti painaa keskimäärin 120g ja makkarapaketti keskimäärin 400g.









Huomioitavaa:
Tämä laskuri on teoreettinen työkalu, joka perustuu väestötason tutkimuksiin prosessoidun lihan ja paksusuolisyövän yhteydestä. Laskurin tulokset eivät ole yksilöllisiä terveysennusteita, eivätkä ne korvaa lääketieteellistä neuvontaa.

Syöpäriskiin vaikuttavat monet tekijät, kuten perimä, muut elintavat ja kokonaisruokavalio. Tutkimustieto perustuu pääasiassa havainnoiviin tutkimuksiin, joten tulokset eivät osoita suoraa syy-seuraussuhdetta.

Jos olet huolissasi ruokavaliosi vaikutuksesta terveyteesi, suositellaan keskustelemaan ravitsemusterapeutin tai lääkärin kanssa.