Ultraprosessoidun ruoan ja syöpäriskin laskuri

Ultraprosessoitu ruoka – Laskurin laskelmat pohjautuvat NutriNet-Santé-kohorttitutkimukseen (2018), jossa havaittiin, että 10 %:n lisäys ultraprosessoitujen elintarvikkeiden osuudessa ruokavaliossa oli yhteydessä 12 %:n suurempaan syöpäriskiin.

Ultraprosessoidun ruoan ja syöpäriskin laskuri

Ultraprosessoidun ruoan ja syöpäriskin laskuri

Syötä ultraprosessoidun ruoan osuus ruokavaliostasi (%) ja valitse sukupuoli sekä ikäryhmä nähdäksesi riskien muutokset.









Huomioitavaa:
Tämä laskuri on teoreettinen työkalu, joka perustuu väestötason tutkimuksiin ultraprosessoidun ruoan ja syöpäriskin yhteydestä. Laskurin tulokset eivät ole yksilöllisiä terveysennusteita, eivätkä ne korvaa lääketieteellistä neuvontaa.

Syöpäriskiin vaikuttavat monet tekijät, kuten perimä, elämäntavat ja kokonaisruokavalio. Tutkimustieto perustuu pääasiassa havainnoiviin tutkimuksiin, joten tulokset eivät osoita suoraa syy-seuraussuhdetta.

Jos olet huolissasi ruokavaliosi vaikutuksesta terveyteesi, suositellaan keskustelemaan ravitsemusterapeutin tai lääkärin kanssa.